I det fynske folks tjeneste

Bank afviste kunde fordi han ikke er dansk statsborger

[size=2][/size]Den 33-å[size=2]rige nepalesisk f[/size]ø[size=2]dte Deepak Silwal fik i forrige m[/size]å[size=2]ned pludselig et brev fra sin bankforbindelse L[/size]å[size=2]n og Spar Bank om , at han ikke kunne få[/size][size=2] forl[/size]æ[size=2]nget sin kassekredit.Det skete, selv om han har fast job, en sund [/size]ø[size=2]konomi og en permanent opholdstilladelse.Opsigelsen af kassekreditten skete blandt andet med den begrundelse, at "han ikke er dansk statsborger", skriver Fyens Stiftstidende.[/size]

- Da jeg ringede for at få en forklaring, sagde banken, at det var fordi nogen havde bestemt det, siger Deepak Silwal, som har boet i Danmark i ni år. Siden 2003 har Deepak Silwal haft permanent opholdstilladelse, og han har to børn med en dansk kvinde i Odense.
Niels-Erik Hansen, advokat og centerleder for Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racisme, kalder Lån & Spar Banks opsigelse for et klokkeklart lovbrud.
 - En bank må selv om, hvem den vil samarbejde med, men lige som man ikke kan fyre en gravid kvinde, kan man heller ikke afvise en kunde, fordi han ikke er dansk statsborger, siger Niels-Erik Hansen, der opfordrer Deepak Silwal til at politianmelde banken.
  - Vi skal nok føre sagen, siger advokaten til Fyens Stiftstidende.
Administrerende bankdirektør John Christiansen erkender, at der er sket en fejl.
 - Der er tale om dårligt bankarbejde fra vores side. Vi har derfor forsøgt at få fat i kunden for at tilbyde ham en forlængelse af kassekreditten, udtaler bankdirektøren til Fyens Stiftstidende.