I det fynske folks tjeneste

Bankchef spillede formue op

En tidligere ledende medarbejder i BG Bank blev onsdag idømt 15 måneders fængsel for bedrageri. Manden spillede over én million kroner af bankens penge op og skal nu i behandling for ludomani.

-

En tidligere ledende medarbejder i BG Bank blev onsdag idømt 15 måneders fængsel for bedrageri. Manden spillede over én million kroner af bankens penge op og skal nu i behandling for ludomani, hvis kriminalforsorgen finder det nødvendigt.

Den 43-årige bankchef blev dømt for et millionbedrageri mod sin arbejdsplads, BG Bank. Mandens underslæb fandt sted fra 1994 og frem til 2003.

Manden har under retssagen forklaret, at han i alt brugte 900.000 kr. på spil. I første omgang forsøgte bankchefen at låne pengene, men efterhånden fandt han pengene ved at snyde sin arbejdsplads.

Bedrageriet betød, at han trak penge ud af et dødsbo, gebyrer for arbejde, han havde udført blev omdirigeret til hans egen konto i stedet for til banken, og han misbrugte en udenlandsk klients konto til at flytte dollar til sig selv.

Men sidste forår blev bedrageriet opdaget og manden bortvist fra arbejdspladsen. Han skal nu til at betale af på bankens tab, som løb op på godt 1,2 million kroner.