I det fynske folks tjeneste

Banker kæmper om konfirmander

Flere banker lover konfirmander gavechecks, høje renter og andre goder, hvis de sætter deres konfirmationspenge ind på en konto i deres bank.

01:57

Blomsterne holder ikke mange dage, men det gør pengene måske, og dem er der kamp om.

1 af 2

Flere unge blev konfirmeret søndag, og udover fest og gaver, så får de ofte også mange penge. Dem vil bankerne gerne have fingrene i, eller rettere i konfirmanderne, for de er fremtidige kunder.

- Vi har selvfølgelig den samme interesse i at få fat i de unge, som andre pengeinstitutter har, de er en attraktiv målgruppe, da de snart kommer i job og skal købe lejlighed, siger Jeppe Schyth Olsen, kommunikationschef i Middelfart Sparekasse.

De lover konfirmanderne en billet til en standup-aften, for at tiltrække dem deres bank. De har ikke valgt at sætte renten op, som mange andre banker har. Spar Nord lover nogle steder en rente på op til 14%.

- Vi vil ikke give dem andre tilbud på renter end de gode tilbud vores øvrige kunder får, vi vil hellere give dem en god oplevelse, siger Jeppe Schyth Olsen.

De ved godt, at det vil friste mange med høje renter, men de tror på at de får deres kunder tilbage.

- Der er nogen der lader sig friste af gode tilbud, men vi ved af erfaring, at vi ser dem igen, siger Jeppe Schyth Olsen.