I det fynske folks tjeneste

Bedre bredbånd til landområderne

Landområderne på blandt andet Fyn skal sikres bedre mobildækning og hurtigere bredbånd. Onsdag præsenterer Regeringen en pakke, der skal løse problemerne på landet.

01:00

1 af 2

Blandt andet på Langeland, på Nordfyn og i Assens og Faaborg er der store problemer med mobildækningen, og flere steder halter det voldsomt med hastigheden til internettet.

- Vi har fundet én udbyder der dækker vores område. Men det går langsomt, og vi kan kun være en ad gangen på nettet på bestemte steder i huset. Det betyder, at mine teenagebørn ikke kan lave lektier og tjekke intranet, og jeg kan ikke drive forretning siger Annette Andersen, der bor uden Svindinge ved Ørbæk.

Men nu er Regeringen på vej med initiativer, der skal løse mobil- og it-problemerne i de tyndt befolkede områder. Onsdag præsenterer erhvervsminister Annette Vilhelmsen(SF) og Minister for By, Bolig og Landdistriker, Carsten Hansen(SF), en pakke med 22 nye initiativer, der skal løse problemerne.

Regeringen vil blandt andet ændre planloven, så det bliver lettere at opsætte mobilmaster på landet. Ansøgningsproceduren skal forenkles og forkortes, så nye antenner hurtigere kan komme i drift.

Samtidig skal landkommunerne kunne spille en mere aktiv rolle for at sikre hurtig bredbåndsdækning. Kommunerne skal kunne stil krav til leverandørerne, når de køber ind om hurtig dækning, og kommunerne skal selv kunne tage initiativ til udrulning af bredbånd i de tyndt befolkede egne.

Regeringen vil også lave en detaljeret kortlægning af problemets omfang, og inddrage lokale vækstfora i løsningen af it-problemerne.

Se alle detaljerne i planen her

Den samlede bredbåndspakke bliver præsenteret på et pressemøde onsdag middag.

Begejstring i Svinninge

I Svinninge bliver intitiativerne mødt med glæde.

- Det er fantastisk, hvis det kommer til at virke. Man kan ikke fungerer i dag uden et ordentligt bredbånd. Hvis det kommer til at virke, så kan mine børn lave lektier uden problemer, og jeg kan drive min virksomhed, siger Annette Andersen.