I det fynske folks tjeneste

Bedsteforældrene tager over

Det er bedsteforældrene der træder til, når børnene skal passes under konflikten.

Socialforskningsinstituttet har lavet en undersøgelse som viser, at det i 80 procent af tilfældene er bedsteforældrene, som giver en ekstra med, når der er brug for ekstra pasning.
 
- Bedsteforældrene er i forvejen dem, der hjælper mest, når det gælder om at stille op og støtte. Det viser vores undersøgelser, siger Else Christensen, der er seniorforsker på Socialforskningsinstituttet til Fyens Stiftstidende.
 
- Men det er mest på hyggebasis. Under konflikten bliver det nærmest et rigtigt arbejde. Det er hårdt at skulle starte om morgenen og fortsætte hele dagen, siger hun. 

Og det er netop hvad ægteparret John og Conny Jørgensen fra Odense oplever. Under strejken kommer deres børnebørn klokken syv om morgenen, og så er det ellers dem, som sørger for at børnene kommer til og fra skole.
 
- Det er da hårdt. Vi kommer ikke til at sidde længe oppe om aftenen, mens der er strejke. Kan vi holde os vågne til TV-Avisen, så er det godt. Vi skal jo være friske til næste dag, siger John Jørgensen til Fyens Stiftstidende.