Behov for udvidet pasning undersøges

Kun i to ud af ti fynske kommuner er det muligt at få passet sit barn udenfor de normale åbningstider i de kommunale børnehaver og vuggestuer; men flere kan komme til.

Kommunerne er nemlig stadig ikke sikre på behovet, og derfor vil de først have det undersøgt.

Syv kommuner er i gang med at undersøge behovet, skriver DR P4 Fyn.

Kerteminde er en af syv fynske kommuner, der kigger på, om man burde have længere åbningstider, siger formand for børn- og ungeudvalget, Kasper Olesen:

- I stedet for at bare gå ud og smide nogle flere timer på, vil vi starte med at undersøge, hvor og hvor stort behovet er.

Samme proces er i gang i Assens, fortæller udvalgsformand Lars Kristian Pedersen:

- Det første, vi gør, er at lave en behovsanalyse for eksempel

for ekstra pasning i aftentimerne.

Udover Kerteminde og Assens melder Middelfart, Nyborg, Svendborg, Langeland og Odense om lignende undersøgelser.

- Det gælder om at være sikker på, at behovet faktisk er der, siger Susanne Crawley, rådmand for børn og unge i Odense:

- Vi vil gerne være smidige, fleksible og imødekomme de stigende krav, som arbejdsmarkedet stiller til medarbejderne. Men det skal også være på en måde, der kan håndteres indenfor

kommunens økonomi, siger hun.

Tilbud i to kommuner

Faaborg-Midtfyn Kommune er den eneste, der har et tilbud om fleksible åbningstider, mens der i Nyborg ligger den private institution Skovbrynet, der tilbyder pasning på skæve tidspunkter.

I Skovbrynet tolker lederen Ulla Nielsen institutionens popularitet som et udtryk for et behov for pasning udenfor normale åbningstider:

- Vores institution er fyldt op nu. Vi har omkring 27 på venteliste til vuggestuen og en børnehaveplads tilbage, så behovet er der.