I det fynske folks tjeneste

Bendixen og Ullemose skal slås for deres plads i Folketinget

Geografisk prognose: Dansk Folkeparti står til at tabe stort, hvis der var valg i dag. Partiets to stærke kvinder Pernille Bendixen og Dorthe Ullemose i hård kamp om det sidste mandat på Fyn.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

De to fynske DF'ere Pernille Bendixen og Dorthe Ullemose kommer ud i et skarpt opgør om partiets tredje mandat, hvis der var valg til Folketinget nu.

Det vurderer TV 2/FYNs politiske redaktør Jesper Buch på baggrund af en prognose for, hvordan mandaterne vil falde. Prognosen er lavet af professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet  for Altinget på baggrund af et vægtet gennemsnit af meningsmålinger og mere end 10.000 Gallup-interviews.

Prognosen viser, at Dansk Folkeparti står til at miste 10 mandater fordelt over hele landet siden valget den 18. juni 2015. I Fyns Storkreds vil DF miste ét mandat.

Som det ser ud lige nu, kommer enten Pernille Bendixen eller Dorthe Ullemose ikke i Folketinget efter næste valg. Foto: Pernille Gram

Partiet fik sidste gang valgt fire politikere ind i Fyns Storkreds, nemlig Jens Henrik Thulesen Dahl, Alex Ahrendtsen, Pernille Bendixen og Dorthe Ullemose.

- Jeg anser Jens Henrik Thulsen Dahl og Alex Ahrendtsen som ret sikre på genvalg,  men der bliver til gengæld kamp om det tredje mandat. Og den kamp kommer til at stå mellem Pernille Bendixen og Dorthe Ullemose, siger TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch. 

Læs også Ullemose og Mercado står til at ryge ud af Folketinget

Pernille Bendixen har ellers allerede meddelt, at hun på grund af sit politiske arbejde i Folketinget ikke vil være partiets spidskandidat til Odense Byråd til kommunalvalget til efteråret.

Dermed har hun også sagt nej tak til en mulig rådmandspost.

Det får dog hende dog ikke til at ryste på hånden eller fortryde sin beslutning, selv om Dansk Folkeparti i Odense først vælger partiets spidskandidat til marts. 

- Den beslutning står jeg ved. Jeg er klar til at kæmpe for mit mandat, og man kan ikke spille på to heste, siger Pernille Bendixen til TV 2/FYN.

Ved sidste folketingsvalg fik Pernille Bendixen 3491 personlige stemmer. Dorthe Ullemose fik 2670 personlige stemmer.

Fyns Storkreds:

Sådan ville mandaterne fordele sig i Fyns Storkreds, hvis der var valg i dag:

Socialdemokraterne: 5 mandater (uændret.)
Radikale: 1 mandat (+ 1)
Konservative: 1 mandat (uændret)
Ny Borgerlige: 0 mandater
SF: 1 mandat (uændret)
Liberal Alliance: 1 mandat (uændret)
Dansk Folkeparti: 3 mandater: (- 1 mandat)
Venstre: 3 mandater (uændret)
Enhedslisten: 1 mandat (- 1 mandat)
Alternativet: 1 mandat (uændret)

Kilde: Prognosen er udarbejdet af professor Kasper Møller Hansen for Altinget.