Bendt Bendtsen får kritik for at bijobbe

Ud af 751 medlemmer af Europaparlamentet er Bendt Bendtsen blandt de 10 med mest bekymrende bijobs. Det mener en organisation, som overvåger lobbyisme i EU ifølge Politiken.dk.

Det er Corporate Europe Observatory (CEO), der netop har offentliggjort en rapport om EU-politikernes bijobs.

Organisationen mener, at Bendt Bendtsens bestyrelsesposter i bank- og shippingbranchen giver bekymringer om potentielle interessekonflikter. Det fynske parlamentsmedlem er medlem af udvalg, der har stor indflydelse på vilkårene for de virksomheder, han sidder i bestyrelsen for, mener organisationen.

- Bendt Bendtsen burde repræsentere vælgerne, det danske og europæiske folk, men på grund af hans bijobs lader det til, at han også repræsenterer virksomheder, som udøver lobbyvirksomhed mod parlamentet. Hans dobbeltrolle rejser en række spørgsmål, siger Olivier Hoedeman, der er medforfatter af rapporten fra CEO til Politiken.dk.

Bendt Bendtsen er bestyrelsesmedlem i flere shippingvirksomheder og medlem af repræsentantskabet i Danske Bank. Samtidig sidder han i udvalget for industri, forskning og energi, ligesom han er stedfortræder i udvalget for international handel.

Selv er han uenig i kritikken.

- Der er intet at komme efter. Mange politikere går efterhånden rundt i en osteklokke, så jeg kan ikke se, at det er et problem, at jeg har jobs ved siden af. Jeg mener faktisk, at jeg bliver en bedre politiker af at vide, hvad der foregår i det private erhvervsliv, siger Bendt Bendtsen til avisen.