Bendtsen afviser velfærdsforbehold: Ingen gang på jord

Det giver ingen mening at kæmpe for et forbehold på velfærdsområdet, mener De Konservatives Bendt Bendtsen.

Det nærmer sig utopi at tro, at Danmark kan få indført et forbehold på velfærdsområdet, sådan som Enhedslisten og Dansk Folkeparti plæderer for i forbindelse med de fastkørte forhandlinger om uddelingen af børnepenge til EU-borgere, der arbejder i Danmark.

Det siger De Konservatives spidskandidat til EU-parlamentsvalget den 25. maj, Bendt Bendtsen.

- At forlange et forbehold til lille Danmark, det holder jo ikke. Det har slet ingen gang på jord.

- Det er ikke sådan, man skal angribe problematikken med udbetaling af velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande. Jeg har sympati for deres forslag, men kampen står et andet sted, siger det konservative europaparlamentsmedlem.

Han mener da også, at det er i EU-Parlamentet, man skal kæmpe for de enkelte landes ret til selv at bestemme, hvem der skal have udbetalt eksempelvis dagpenge, SU, førtidspension og børnepenge.

Og i givet fald om borgere fra andre EU-lande, der arbejder i landet, skal have ret til ydelserne.

Det EU-regelsæt, der står centralt i spørgsmålet, skal således revideres inden længe.

Og selvom EU-Kommissionen ifølge Jyllands-Posten lægger op til større uddeling af velfærd på tværs af grænserne, så skal det først forbi parlamentet.

Det er her, Bendt Bendtsen mener, at der skal kæmpes.

Han vil forsøge at skabe fælles fodslag med politikere fra eksempelvis Sverige, Tyskland, Østrig og Holland, der alle er skeptiske over for det, der er blevet kaldt en social union.

- Det er her, vi skal forsøge at dreje skibet i en anden retning. Det er her, det er vigtigt, at vi kæmper.

- Det nytter ikke noget at stå ude på sidelinjen og råbe og forlange et velfærdsforbehold, siger den tidligere konservative formand.