I det fynske folks tjeneste

Bendtsen fik ildebefindende

Bendt Bendtsen er blevet kørt på hospitalet med et ildebefindende. Den tidligere partiformand, som har haft hjerteproblemer, fik det dårligt under gruppemøde.

Bendt Bendtsen er blevet kørt på hospitalet med et ildebefindende.

De Konservatives spidskandidat til Europaparlamentsvalget, Bendt Bendtsen, blev i dag kørt på hospitalet i en ambulance med et ildebefindende.

Den tidligere økonomi- og erhvervsminister fik det dårligt på et møde i den konservative folketingsgruppe i formiddags og måtte forlade gruppeværelset på Christianborgs 2. sal. Bendt Bendtsen kunne dog selv gå ned til ambulancen for at blive kørt på hospitalet.

Ifølge De Konservatives skatteordfører, Mike Legarth, som tog med Bendt Bendtsen på hospitalet, er han i gode hænder.

Den 55-årige Bendt Bendtsen lider af sygdommen atrieflimren, som giver uregelmæssige hjerterytmer.

Sygdommen giver hurtige sammentrækninger i hjertets forkamre - ofte over 300 per minut. Bendt Bendtsen holdt sin sygdom hemmelig, indtil han måtte opereres for den i 2002.

- Jeg havde det så dårligt, at jeg troede, jeg skulle dø. Det føltes, som om hjertet sad oppe i halsen på mig, og jeg blev tit svimmel og utilpas. Samtidig var jeg utrolig nervøs for, at nogen skulle opdage, at jeg var alvorligt hjertesyg, sagde Bendt Bendtsen om sygdommen i et interview til Hjerteforeningen i 2005.

Den tidligere konservativ formand er i den seneste tid blevet kritiseret for er række forhold i sin ministerperiode. Blandt andet er han blevet meldt til politiet for bestikkelse, fordi han har deltaget i 33 jagt- og golfture betalt af store danske virksomheder, samt til Skattecenter Fyn for skatteunddragelse, fordi han ikke har betalt skat af turene.

Senest erkendte Bendt Bendtsen brud på våbenloven, da han i 2007 sendte sin chauffør til Fyn efter et jagtgevær.