I det fynske folks tjeneste

Bendtsen og Schaldemose skjuler selv bilag

De to fynske EU-parlamentarikere Christel Schaldemose (S) og Bendt Bendtsen (K) vil ikke selv fremlægge EU-bilag.

Foto: Pernille Gram

De socialdemokratiske EU-politikere Christel Schaldemose, Jeppe Kofod og Ole Christensen vil ikke selv offentliggøre deres bilag til pressen, selv om de har fået støtte fra parlamentets socialdemokratiske gruppe S&D.  Det skriver BT fredag.

Heller ikke Bendt Bendtsen, som har fået midler fra den Konservative EPP-gruppe, ønsker at udlevere sine bilag.

Sagen om Dansk Folkeparti og partiets forbrug af EU-penge, har ellers fået flere EU-politikere til at opfordre til større åbenhed. 

- De er forpligtet til at lægge frem, hvad pengene er gået til, og hvilke aktiviteter, der har været. Hvordan så programmet ud, hvem der har deltaget og så videre. Det er en forpligtelse, som vores fonde, vi er en del af, leverer. Det er noget DF og Meld også skal levere, sagde Jeppe Kofod til TV 2 torsdag.

Socialdemokraterne har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere. 

BT har spurgt de 13 danske EU-parlamentarikere, og kun fem af dem siger ja til at fremlægge deres bilag.  Det drejer sig om Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU, Margrethe Auken (SF), Morten Løkkegaard (V) og de to radikale politikere Morten Helveg Petersen og Jens Rohde.

- Det var dog utroligt. Det er uforskammet og dybt problematisk. Der er ikke nogen gyldig grund til, at vi som politikere ikke skal vise borgerne, hvordan vi bruger skatteborgernes penge, siger Rina Ronja Kari til avisen.

Denne artikel blev korrigeret klokken 14.00. Den korrigerede version kan ses her.