I det fynske folks tjeneste

Bendtsen og Schaldemose: Vi har ikke fået en krone i støtte

De to fynske EU-politikere har ikke fået så meget som en krone i støtte fra deres partiers pendenter til MELD og FELD.

Foto: Pernille Gram

De to EU-parlamentarikere Christel Schaldemose (S) og Bendt Bendtsen (K) oplyser til  TV 2/Fyn, at de ikke har noget at skjule, selv om BT i dag kan oplyse, at kun fem ud af 13 danske EU-parlamentarikere siger ja til at fremlægge EU-regnskaber.

De to fynske politikere er blandt dem, som i følge avisen har sagt nej til at udlevere deres bilag.

Lige nu ruller sagen om, hvorvidt Dansk Folkeparti har misbrugt EU-penge, og det har fået en række EU-politikere til at opfordre til mere åbenhed om de penge, som partiet får fra MELD og FELD.

Men tingene blandes sammen i en stor pærevælling, lyder det i en kommentar til TV 2/Fyn fra Bendtsen's og Schaldemose's kontorer i Bruxelles.

De to politikere er ganske enkelt ikke er i stand til at udlevere bilag, da de ikke har fået noget som helst i støtte fra deres respektive partiers pendenter til MELD og FELD. 

- Vi tre danske socialdemokrater i EP har ikke søgt om at få andel i midlerne fra hverken PES eller FEPS, som er det socialdemokratiske svar på MELD og FELD, oplyser Christel Schaldemose.

Vi tre danske socialdemokrater har ikke søgt om at få andel i midlerne fra hverken PES eller FEPS, som er det socialdemokratiske svar på MELD og FELD.

Christel Schaldemose

Det samme gælder den konservative Bendt Bendtsen, som heller ikke har modtaget modtaget støtte fra den konservative pendent til Meld/Feld fondene. 

- Bendt Bendtsen har udelukkede fået gruppemidler fra EPP gruppen i Europa-Parlamentet. For at få disse midler, skal man have en forhåndsgodkendelse og efterfølgende dokumentere arrangementet, det sker sker efter almindelig retspraksis for revision i Belgien/Danmark, oplyser Xenia Hesting, som er politisk rådgiver for Bendt Bendtsen.