I det fynske folks tjeneste

Bendtsen sprang venteliste over

Tidligere vicestatsminister, Bendt Bendtsen sprang hospitalkøen over, da han fik en hjerteoperation i 2002.

Bendt Bendtsen hoppede en venteliste på ni måneder over, da han fik en hjerteoperation.

Rengøringskone samme ret

Den daværende økonomi- og erhvervsminister kontaktede selv i foråret 2002 førende hjertelæger på Skejby Sygehus og fik grønt lys til at blive opereret med det samme, selvom der var venteliste på op mod ni måneder. Det skriver B.T.

Bendt Bendtsen valgte dog selv at udskyde operationen mod hjerteflimmer til sommerferien 2002, men kom alligevel før de andre på ventelisten.

- Det er selvfølgelig ikke fair, at en minister kommer først. Nu er det før min tid. Men vi har ingen regler om, at ministre skal foran i køen. Men selvfølgelig tager vi hensyn til samfundet, og en minister er jo en vigtig person, siger cheflæge, Kristjar Skajaa, der er ansvarlig for al lægelig behandling på Skejby Sygehus til B.T.

Hjerteforeningen finder det urimeligt, at en minister kan springe køen over.

- De titusiner, der har denne sygdom lider frygteligt og er voldsomt plaget af dødsangst. Derfor er det forfærdeligt, at ventelisterne er så lange. Rengøringskonen og Bendt Bendtsen har nøjagtigt samme ret til at komme til, når det er deres tur, siger Susanne Volqvartz, der er direktør i Hjerteforeningen til avisen.

Ventelisten til en såkaldt radiofrekvensablation-operation mod hjerteflimmer var i 2008 på 14 måneder.