Bendtsen udskrevet fra Rigshospitalet

Den tidligere konservative partiformand skal tage den med ro de kommende dage efter sit ildebefindende. Men ifølge lægerne er der ingen grund til bekymring.

Tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) forlod i aften Rigshospitalet i København sammen med sin kone.

Han blev indlagt tidligere på dagen, da han fik et ildebefindende under sit partis gruppemøde på Christiansborg.

Den Konservative Pressetjeneste oplyste i aften til Ritzau, at Bendt Bendtsen har været gennem grundige undersøgelser de seneste timer. Lægerne fandt herefter ingen grund til at beholde ham på hospitalet, men anbefalede, at han tager den med ro i de kommende dage.

Bendt Bendtsen har de seneste uger været genstand for stor fokus i pressen. Den tidligere formand for De Konservative og økonomi- og erhvervsminister er blandt andet blevet meldt til politiet for at have deltaget i 33 jagt- og golfture betalt af store danske virksomheder. Desuden er han meldt til Skattecenter Fyn for skatteunddragelse, fordi han ikke har betalt skat af turene.

Senest erkendte Bendt Bendtsen brud på våbenloven, da han i 2007 sendte sin chauffør til Fyn efter et jagtgevær.

Som led i sin kampagne op til valget til EU-Parlamentet havde Bendtsen planlagt en større motorcykeltur gennem Europa. Dels på grund af de mange kritiske artikler i medierne, dels på grund af hans pludselige ildebefindende er det nu definitivt blevet besluttet at droppe turen.

Bendt Bendtsen lider af sygdommen atrieflimmer, forstyrrelse af hjertets rytme.