Benzinprisen svinger fra time til time

Prisen for en liter benzin nærmede sig tirsdag morgen ny bundrekord. Men allerede i løbet af formiddagen steg priserne igen.

-


Benzinprisen går op og ned

Prisen for en liter benzin nærmede sig tirsdag morgen ny bundrekord. En liter benzin kostede de fleste steder på Fyn omkring syv kroner. Men allerede tirsdag formiddag steg priserne igen. Op til nytår forventer branchen igen prisfald.

Benzinpriserne herhjemme sættes efter den internationale pris på råolie. Og den er lav for tiden. Men det er priskrigen gennem to år, der nu får prisen til at falde stort set ligeså snart benzinselskaberne har fastsat en listepris.

Hos de fleste selskaber var prisen tirsdag morgen omkring syv kroner per liter, og enkelte steder kunne bilisterne tanke op for 6.92 kroner per liter.

Men allerede tirsdag formiddag kom der nye listepriser, og det satte øjeblikkeligt prisen op til ca. 8.20 kr. hos de fleste selskaber. Prisen forventes dog at tage et nyt fald op til nytår.

Fyn er dog i denne omgang ikke det billigste sted at tanke. Hvis man kører en tur til Aalborg kan man få en liter benzin til 6,70 kroner.