I det fynske folks tjeneste

Beredskab Fyn: - De frivillige er vigtige

Efter et åbent brev om katastrofale forhold fra de frivillige hos Beredskab Fyn til Beredskabskommissionen, reagerer beredskabet. Ledelsen anerkender de frivilliges kritik.

Beredskab Fyns ledelse fortæller deres side af sagen efter åbent brev fra frivillige. Foto: Ditte Lunde

- Vi tager det her meget alvorligt. 

Sådan lyder det fra Beredskab Fyns viceberedskabsdirektør, René C. Jensen, om et åbent brev, der mandag den 9. oktober blev sendt til Beredskabskommissionen.

Det er de frivillige enheder Beredskab Fyns Station Odense, der har skrevet det syv sider lange brev. 

I brevet skriver de, at de igennem en lang periode har oplevet frustrerende, utilfredsstillende og katastrofale forhold. De nævner blandt andet ikke tilstrækkelig uddannelse, for stor udskiftning af medarbejdere og ledere, mangelfuld kommunikation og dårlig trivsel, som nogle af punkterne, der gør at de slår alarm. 

Læs også Frustrerede frivillige brandmænd slår alarm

Hos ledelsen i Beredskab Fyn har man onsdag været i kontakt med formanden for Beredskabskommissionen og dermed handlet på det alvorlige brev.

- Vi er lige nu ved at forberede et møde mellem os, kommissionen og de frivillige bag brevet, fortæller René C. Jensen til TV 2 /Fyn. 

Han anerkender de frivilliges bekymringer og klager og lægger ikke skjul på, at der har været mange udskiftninger i ledelsen efter sammenlægningen sidste år i januar. 

Men viceberedskabsdirektøren mener alligevel, at der også er sket positive ting i det forgangne halvandet år: 

- Vi er nødt til at holde fast i den positive udvikling, som vi også har haft, siger han. 

En vigtig rolle hos beredskabet

En af hovedpunkterne i det åbne brev fra de frivillige er blandt andet, at de er i tvivl om, om Beredskab Fyn overhovedet har brug for dem. De har nemlig oplevet, at de er blevet indkaldt færre og færre gange siden sammenlægningen. 

René C. Jensen er ikke i tvivl om, at beredskabet har brug for dem.  

- De frivillige spiller en vigtig rolle hos Beredskab Fyn. Vi vil virkelig gerne bruge dem. Vi har især brug for dem til opgaver som for eksempel kan være klimaopgaver i forbindelse med oversvømmelser rundt omkring på Fyn, fortæller han og fortsætter:

- De er også vigtige i forhold til koordinering og kommunikation, når en stor del af beredskabet er i gang på Fyn. Og så er der da også lige logistikken og forplejningen. Der er de frivillige virkelig vigtige for os. 

Han fortæller, at Beredskab Fyns ledelse er i fuld gang med at lægge en strategi for fremtiden, som også vil gøre forholdene bedre for de frivillige.