I det fynske folks tjeneste

Beredskab Fyn forventer store oversvømmelser

Beredskab Fyn er klar på hele Nordfyn oven på DMI's varsel om risiko for oversvømmelser. Det forventes at blive store oversvømmelser.

Der har været massive vandmængder på Stige Ø hele søndag formiddag. De lokale har arbejdet hele dagen for at dæmme op for det. Foto: Katia Treguer

Forventningen er, at vandstanden på Fyn kan stige helt op til to meter over det normale. Særligt Nordfyn og Odense Fjord vil blive ramt.

- Vi forventer store oversvømmelser i Bogense, Nyborg, Seden Strand i Odense og ikke mindst ved Plejecentret i Næsby, siger René Cording, viceberedskabsdirektør i Beredskab Fyn. 

Til stede på hele Nordfyn

Lige nu er Beredskab Fyn til stede alle relevante steder på Nordfyn, hvor der er risiko for oversvømmelse. De har en indsats i gang i Bogense for at sikre, at oversvømmelsen holder sig til havneområdet. Det er muligt for alle at hente sand og sække på Falck Stationen i byen. Derudover er der ud for Klintebjerg Efterskole lagt sand- og sandsække. 

Vi forventer store oversvømmelser.

René Cording, viceberedskabsdirektør i Beredskab Fyn. 

Der lægges en mobil dæmning ud ved Næsby Plejecenter i Odense. I Seden Strandby er der også lagt sandsække ud, og her er det også muligt at hente sække og sand. 

- Vi har også en indsats i gang i Kerteminde for at undgå oversvømmelse på havnen. En mobil vanddæmning er også på vej til havnen, siger René Cording.  

Samarbejder med lokalt beredskab

Læs også Skærpet varsel om risiko for oversvømmelser

Derudover er beredskabet i gang med at få tømt voldgravssystemet i Nyborg med en pumpe, og så laver de også en plan for oversvømmelser i havneområdet.

- Det gør vi sammen med det lokale beredskab, fordi vi skal sikre passageveje. Det skal ikke være farligt at færdes på havnen ved nødssituationer, siger René Cording. 

Også i den nordlige del af Middelfart Kommune er beredskabet på plads med sandsække og information til berørte husejere.

Endeligt er Beredskab Fyn også i gang med at afdække situationen i Svendborg, på Nordlangeland og i Rudkøbing, hvor man også kan hente sand og sække. 

De sidste væltede træer fra stormen Ingolf, der blæste ind over Fyn i dog begrænset omfang, er også ved at blive fjernet.