Berygtet bandeleder kan strande i Sandholm

Der er store problemer i at udvise bandelederen Fisfis, mener professor. Sandholmlejren kan blive sidste stop.

Selv om bandelederen Fisfis fra Odense får en udvisningsdom i Højesteret, er det sandsynligt, at han ikke kommer længere end Sandholmlejren.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Der er mange politikere, som ønsker den 41-årige Mahmoud Khalil Salem alias Fisfis udvist, når han fredag skal for Højesteret.

Men selv om Højesteret skulle udvise den statsløse palæstinenser med kone og otte mindreårige børn i Vollsmose, kan sagen let ende som en politisk storm i et glas vand.

- Selv om han skulle blive udvist af Højesteret, er det ikke sikkert, at han rent faktisk bliver udvist, når han har afsonet sin straf, siger Eva Smith, professor i strafferet ved Københavns Universitet.

- Det kræver jo, at man i Libanon er villige til at tage imod en mand, der i kraft af sin statsløshed ikke er landets egen statsborger, og det er det ikke forpligtet til at gøre, tilføjer hun.

Skulle bandelederen få lov at blive alligevel, vil det i givet fald være på tålt ophold i Sandholmlejren i Nordsjælland.

- Så kan man selvfølgelig genere ham på den måde og gøre det svært for ham at se sin familie og sine børn, siger Eva Smith.

Og problemet med at udvise statsløse palæstinensere har Fisfis' forsvarer også noteret sig.

- Jeg har tidligere haft klienter, der er blevet udvist, men som reelt ikke kan blive det, siger advokat Michael Juul Eriksen til Fyens Stiftstidende.

- Men nogle bliver også vist ud, så vi går selvfølgelig efter, at han bliver frifundet for udvisning, tilføjer han.

En af de statsløse palæstinensere, der endte med at ryge ud efter afsoning af sin dom, var Ahmad Abou-Chaker, fra Odense. Han dræbte i 1996 den tidligere europamester i boksning Racheed Lawal foran et diskotek i Aarhus.