I det fynske folks tjeneste

Beskæftigelse: Fyn har færrest ubesatte job

Hver fjerde virksomhed taler dog om, at den har problemer med at skaffe arbejdskraft. På landsplan er det sværest at skaffe elektrikere,

Her er landets sværeste mand at få fat i for arbejdsgiverne. Der blev 526 gange rekrutteret forgæves efter en elektriker fra uge 5 til 14 i 2016.

Fyn er den landsdel, der har færrest ubesatte job i forhold til antallet af beskæftigede.

Det viser en ny analyse fra Styrelsen fra Arbejdsmarked og Rekruttering, der er gennemført i foråret 2016.

Kun 0,4 procent af de fynske job er ubesatte, og det er den laveste andel i Danmark, hvor Sjælland og Bornholm har de største udfordringer.

På Fyn har man flest ubesatte stillinger inden for kommunikation, nemlig fire procent - herefter følger job inden for energisektoren, hvor to procent af stillingerne er ubesatte. På tredjepladsen kommer byggebranchen.

Cirka hver fjerde fynske virksomhed oplyser, at dennoplever produktionsbegræsninger på grund af rekrutteringsproblemer, men det er i den lave ende.

I  Østjylland har fire ud af ti virksomheder rekrutteret forgæves efter arbejdskraft og dermed er det den region i landet, der er hårdest ramt.

Herefter kommer Sjælland, Nord- og Vestjylland.

På landsplan er det disse stillinger, der flest gange er rekrutteret forgæves efter:

Elektriker, tømrer, kok, programmør og systemudvikler, salgskonsulent, landbrugsmedhjælper, tjener, smed, køkkenmedhjælper og rengøringsassistent.

Analysen er gennemført fra uge 5 til uge 14 i år.