Besked til TV 2/Fyn belaster Carl Holst i sag om spindoktor

Sagen om forsvarsminister Carl Holst' spindoktor bliver mere og mere belastende for ministeren. TV 2/Fyn er i besiddelse af en besked, som viser, at den journalist, som i dag er spindoktor for ministeren, spillede en central rolle, når Carl Holst som regionsformand skulle tale med pressen.

Det står i skærende kontrast til tidligere udtalelser fra Carl Holst, hvor han afviser, at journalisten har arbejdet direkte for den tidligere formand for Region Syddanmark.

Spindoktoren hedder Christian Ingemann Nielsen, og blev for nylig udnævnt som særlig rådgiver for Carl Holst, som var regionsformand indtil slutningen af juni. Indtil da var Christian Ingemann Nielsen ansat som kommunikationskonsulent i direktionen i Region Syddanmark.

I weekenden kom det frem, at flere regionspolitikere har mistanke om, at Christian Ingemann Nielsen frem til folketingsvalget i virkeligheden fik løn af regionen for at føre personlig valgkamp for Carl Holst.

Regionspolitikerne blev yderligere bestyrket i mistanken, da det kom frem, at Christian Ingemann Nielsen har omtalt sig selv som personlig assistent og presserådgiver for Carl Holst i sit CV på

Kommunikationsbureauet Kyster Presses hjemmeside.

Christian Ingemanns CV er nu blevet fjernet fra Kyster Presses hjemmeside

Var tæt på Holst

Kommunikationskonsulentens udlægning af sin egen rolle i regionen blev dog i weekenden blankt afvist af Carl Holst:

"Jeg kan godt forstå, man er kritisk, hvis man har fået det indtryk, at vi havde ansat en mand som særlig rådgiver eller som personlig assistent for mig. Men det har han heller ikke været ansat til. Han var ansat til at stå for et projekt, som hed "Smart vækst og velfærd", sagde Carl Holst til TV2/News lørdag eftermiddag.

Udtalelsen er i modstrid med den besked, som Carl Holst sendte til TV 2/Fyn den 8. oktober 2014. Her bad den daværende regionsformand om, at stationens journalister lod alle ønsker om interviews gå gennem Christian Ingemann Nielsen.

"Må jeg foreslå for fremtiden, at ønsker om interview sker ved kontakt til Christian Ingemann. Christian har adgang til min kalender og kan tage imod besked om formål, ramme , vinkel osv. for interviewet", skrev Carl Holst til TV 2/Fyn.

"Efter den besked gik vi altid til Christian Ingemann Nielsen, når vi havde brug for en kommentar eller et interview med Carl Holst", siger TV2/Fyns politiske redaktør Jesper Buch.

Besked vækker opsigt

De nye oplysninger i sagen vækker stor opsigt blandt flere regionspolitikere, som undrer sig over, at en medarbejder i projekt "Smart vækst og velfærd" tilsyneladende også har fungeret som "filter" mellem regionsformanden og pressen.

- Det jo dybt mærkværdigt, at kommunikationskonsulenten i et perifært projekt, som vi aldrig rigtig har hørt noget om, åbenbart har haft adgang til regionsformandens kalender og samtidig har skullet briefes om vinkler og rammer for journalisters interviews med Holst, siger Ida Damborg (SF)

- Al kommunikation er jo forankret i vores kæmpestore kommunikationsafdeling, som blandt andet har til opgave at betjene regionsformanden. Hvis man så ovenikøbet ansætter en ekstra kommunikationskonsulent til at betjene Carl Holst, så ligner det magtmisbrug, siger Ida Damborg.

Næstformanden i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen er lige så overrasket, og afventer nu en redegørelse på det førstkommende møde i forretningsudvalget.

Vi har talt med Carl Holst særlige rådgiver, som vender tilbage til TV 2/ Fyn med en kommentar senere i dag.

Du kan følge sagen på P4 Fyn i eftermidag og på TV 2/Fyn resten af dagen og i udsendelsen klokken 19.30