Bestseller-duo om ny udgivelse: - Vi har et fremragende samarbejde

Det er ikke mere end to uger siden, at Mich Vraa og Jesper Bugge Kold udgav deres nye roman, Tre dage i april. Allerede nu kan den findes på Saxos bestsellerliste.

Man tager en hvid bus, nogle karakterer, der er en del af en vild historie. Til sidst tilføjer man den kaotiske afslutning på 2. verdenskrig. Så har man en bestseller.

Det har de to fynske forfattere Mich Vraa og Jesper Bugge Kold vist, med deres nye roman, Tre dage i april. For det er ikke mere end to uger siden, at bogen udkom i boghandlen.

Siden udgivelsen har bogen fundet vej til fjerdepladsen på Saxos bestsellerliste for skønlitterære romaner. En bog, hvor handlingen blandt andet finder sted i det centrale Odense under 2. Verdenskrig. Derfor mødtes de to forfattere torsdag på Grand Hotel, en lokation i bogens handling. 

- Jeg begyndte at interessere mig for 2. verdenskrig, fordi min morfar fortalte om tyskerne, der lå og skød i gaderne. Så er det lige pludselig tæt på. Det er nogle historier, der lever i os stadigvæk, gennem vores egne bedsteforældre, fortæller Jesper Bugge Kold. 

Bogudgivelsens succes blev torsdag fejret med champagne.
Bogudgivelsens succes blev torsdag fejret med champagne.

En bog med krigen som ramme

Bogen udspiller sig under krigens sidste krampetrækninger. Dog fastslår forfatterne, at det ikke er en decideret bog om 2. verdenskrig.

- Det er ikke en krigsroman, men krigen spiller en rolle. Det er en historie om de her mennesker, der har krigen liggende som et monster i baggrunden, der ligger og knurrer, fortæller Mich Vraa. 

Makkerparret brød igennem sidste år med udgivelsen Pigen fra det store hvide skib. Derfor melder spørgsmålet om, hvorvidt duoen har planlagt at samarbejde igen.

- Nu er der ikke nogen oplagt trilogi i det her, siger Mich Vraa, mens Jesper Bugge Kold fortsætter:

- Vi går heller ikke og leder efter historien. Vi har et fremragende samarbejde, men vi glæder os også til at komme tilbage og være herre af eget hus. Det er et stort kompromis at skrive en bog sammen. Man skal hele tiden afstemme med sin makker, så det bliver også rart at komme tilbage og sidde med sit eget projekt og dykke helt ned i det. 

Sidste år havnede en anden fynsk forfatter på bestsellerlisten. Det skete, da Mads Peder Nordbo med Sara Blædel strøg til tops.

Du kan se hele indslaget fra Grand Hotel herunder.

Mich Vraa og Jesper Bugge Kold har føjet Grand Hotel ind i handlingen