Betinget fængsel for dødstrusler

En 18-årig mand blev tirsdag formiddag i dømt 60 dages betinget fængsel for at have sendt dødstrusler til statsministeren. Den unge mand fortrød sine trusler og var lettet over at slippe for fængselsstraf. 

- Min klient er meget tilfreds med afgørelsen. Han er meget tilfreds med at han ikke skal afsone yderligere, lød det fra mandens forsvarer Bjarne Rasmussen.

Den 18-årige mand kom for retten i lyntempo efter at han i forige uge via en mail sendte en dødstrussel til statsministeren fra en computer i Ungdomshuset i Nørregade i Odense. I mailen skrev manden: "Fogh er død, inden der fra dags dato er gået ni dage".

Han fortrød

Manden, der er medlem af SF?s ungdomsorganisation, forklarede i retten, at han fortrød sin trussel, og han sendte mailen til statsministeren på grund af ubetænksomhed og kedsomhed.

Anklageren havde krævet tre måneders fængsel til den unge mand, men dommeren valgte at gøre de 60 dage betinget, da manden fortrød, og da truslen tilsyneladende var sendt på grund af ungdommelig ubetænksomhed.

- 60 dages fængsel er ikke nogen mild dom. Straffen er gjort betinget på grund af  min klients unge alder og hans baggrund, men retten har stadig set meget alvorligt på truslerne, siger forsvaren Bjarne Rasmussen. 

Overvejer anke

Den 18-årige mand, der er ustraffet, accepterede dommen. Han var stærkt påvirket af sagen, og blev omfavnet af flere bekendte efter dommen.  

Sagen vil dog med stor sandsynlighed blive forelagt for Statsadvokaten for Fyn.
 
- Det er en alvorlig sag, så derfor skal det måske overvejes, om dommen skal ankes for at få ændret straffen fra betinget til ubetinget, siger Jacob Beyer til Ritzau.