I det fynske folks tjeneste

Betjent glemte alt om kniv

Det var ikke i et forsøg på at opnå noget som helst, at en kniv fra et slagsmål på diskotek i Odense aldrig blev arkiveret, fortæller tiltalt betjent.

Betjent glemte alt om kniv

Det var en ren og skær forglemmelse, at en beslaglagt kniv ikke blev afleveret på politistationen, men i stedet endte med at blive smidt i havnen, skriver Ritzau.
 
Det forklarede en fynsk betjent mandag, da han fik lov at forklare sig i den retssag, som han sammen med en kollega er tiltalt i.

Slagsmål ved et diskotek

I anklageskriftet hedder det, at det var for at opnå en ikke nærmere beskrevet "uberettiget fordel", at politimanden ikke rapporterede noget om kniven. Men det afviste han i retten.
 
Ifølge betjentens forklaring var han sammen med den medtiltalte kollega kaldt ud til et slagsmål ved et diskotek i Odense.

Da de nåede frem, fik de udleveret kniven af en dørmand. Han puttede den i lommen og glemte alt om den, indtil den tre uger senere sprang op og snittede hul i hans lomme. Det skete, mens betjenten opholdt sig på havnen, og derfor valgte han den nemme løsning at "destruere" kniven ved at smide den i vandet.

Også dørmanden blev afhørt, og han gennemhullede umiddelbart betjentens forklaring. For ifølge hans hukommelse var det slet ikke den glemsomme betjent, der fik udleveret kniven. Det var derimod hans kollega i sagen.