I det fynske folks tjeneste

Betjente kan ende bag tremmer

To politibetjente fra Odense kan ende bag tremmer, hvis de bliver dømt onsdag. De står tiltalt for embedsmisbrug samt brug af anabolske steroider.

Statsadvokaten kræver ubetinget fængsel til to betjente fra Odense, der er tiltalt for embedsmisbrug og brug af anabolske steroider. Sagen afgøres onsdag, skriver Ritzau. 

De to politimænd på 37 og 38 år står tiltalt for i fællesskab ikke at have grebet ind ved en slåskamp i Odense i 2005 og efterfølgende smidt en kniv væk, som en dørmand havde afleveret til dem som bevismateriale. En af betjentene er derudover tiltalt for at have foretaget en uretmæssig anholdelse i 2006 i Odense og have brugt anabolske steroider.

Nægter sig skyldige

Anklageren mener, at de to betjente har gjort sig skyldige i magtfordrejning og stillingsmisbrug og kræver ubetinget fængsel til dem på henholdsvis 60-80 dage og 40-50 dage.
 
- Vi skal markere en afstandtagen til den slags, sagde statsadvokatassessor Bo Bjerregaard ved retsmødet tirsdag.

Begge tiltalte nægter sig skyldige, og forsvarsadvokaten for den 37-årige tiltalte, Torben Koch, mener, at sagen er blæst ud af proportioner.

Han kalder det besynderligt, at statsadvokaten har tiltalt de to betjente for at anholde en mand samt ikke at have skrevet en rapport om slåskampen og den indleverede kniv i 2005. Desuden mener Torben Koch, at tiltalen om brugen af anabolske steroider er "blæst op".

- Jeg fatter ikke, hvorfor anklagemyndigheden har valgt at
rejse en sag, sagde han.

Advokaten for den anden tiltalte, Jens Christensen, mener også, at sagen er grotesk, men indrømmede tirsdag, at hans klient handlede kritisabelt, da han med vilje smed den indleverede kniv væk. Dog mente Jens Christensen, at forseelsen højst tangerer til en irettesættelse.