I det fynske folks tjeneste

Bikinipige fik succes til VM

Fynboen Louise Haustrup kom på en flot femteplads til VM i Bikini Fitness i Polen.

Foto: Privat

Interessen for bodybuilding og særligt sportsgrenen bikinifitness er vokset betydeligt de seneste år og for nyligt blev verdensmesterskaberne afholdt i Polen med dansk deltagelse.

Her kom fynboen Louise Haustrup på en flot femteplads, hvilket er den højeste placering for en dansk bikinipige ved et VM nogensinde. Få uger forinden var Louise Haustrup blevet nordisk mester. De høje placeringer giver mod på mere. 

- Det her er amatørniveau. Man kan også vinde eller blive tildelt et pro-card. Det vil jeg gerne gå efter, så jeg kan komme til at stå ved siden af professionelle, fortæller Louise Haustrup.

 

Udover femtepladsen til VM blev Louise Haustrup i oktober først nummer fire til DM og efterfølgende nordisk mester. 

I bikinifitness dømmes atleterne på symmetri og udstråling. Fedtprocenten er lav, at man kan se musklernes markeringer. Bikinipiger dyster mod hinanden ved at vise kroppen frem på en scene.

- Det startede med, at jeg trænede ligesom alle andre. Der skulle et mål til. Jeg er fascineret af, hvad man kan gøre med sin krop. Målet var at stille op til Danmarks Mesterskabet i Bikini Fitness i 2015. Derefter blev jeg drevet af. Det er det fedeste at stå på scenen og vise, hvad man kan gøre med sin krop. Det er det fedeste i verden, siger Louise Haustrup. 

Gode resultater kræver en stram diæt. Den starter typisk 3-4 måneder før en konkurrence. Her spiser atleterne mindre og træner mere for at få en lav fedtprocent. Spørgsmålet er så bare, om en veltrænet krop og hårdt arbejde er tilfredsstillende.

-Jeg har stadig småting, der skal arbejdes på. Jeg bliver nok aldrig tilfreds, det tror jeg aldrig, at jeg gør. Men det er også med til at drive en til at ville gøre det bedre næste gang, fortæller Louise Haustrup.

00:40

Louise Haustrup forklarer, hvordan den perfekte bikini-krop skal ligne et x.

Luk video

På selve konkurrencedagen går atleterne meget op i deres hår, make-up, smykker og bikini. Bikinien atleterne har på kan koste op til 8.000 kr.

- Bikini Fitness er mere en skønhedskonkurrence end egentlig bodybuilding. Man kan blive trukket i point, hvis man for eksempel  har strækmærker. Det er ting, der kan trække ned, som man ikke kan gøre så meget ved, fortæller Louise Haustrup.