Bilister får annulleret p-gebyrer uden om EuroPark

De færreste bilister ved, at de i særlige tilfælde kan slippe for at betale kontrol-gebyrer til EuroPark A/S. I stedet for at klage til parkerings-selskabet, så skal man gå til ejeren af parkeringspladsen. Det viser flere eksempler fra Fyn.

Biografbillet annulerer bøden

Per Dalgård Larsen blev sidste år stævnet af EuroPark A/S efter han havde været i biografen. Men han kunne sandsynligvis have undgået både et retsmøde og en regning på over 2000 kroner.

- Det er forkert, at man ikke får oplyst, at man kan klage til andre end parkeringsselskabet, siger han i dag. 

Han havde parkeret ved biografen BioCity i Odense uden en p-skive. I stedet havde han lagt en papirseddel med ankomst tidspunkt i foruden.
Et kontrolgebyr fra EuroPark udskrevet på den baggrund ville BioCity formentlig uden problemer kunne få annuleret.

- Hvis du kan dokumentere med din biografbillet, at du har været her, så kommer du bare med din opkrævning fra EuroPark, så får vi den almindeligvis annulleret uden de store problemer, siger leder af BioCity i Odense Aage Degn.

Fødende slipper for p-gebyr

Tilsvarende aftaler findes flere andre steder, hvor ejere af parkeringspladser bruger EuroPark. Et eksempel er Sygehus Fyn som har betalingsparkering ved hospitalet i Svendborg.

- Vi har mulighed for i særlige tilfælde, at annullere en kontrolafgift, siger leder sekretariatet i Sygehus Fyns driftsafdeling Poul Thorup.

Som eksempel giver han, hvis en nybagt far, har fået et kontrol-gebyr fordi han måtte parkere og skynde sig op på fødegangen sammen med den vordende mor.

- Vi er ikke et varehus, men et sygehus, hvor det kan være svært at forudse alle situationer, siger han som forklaring på, at Sygehus Fyn vil have mulighed for at kunne annullere gebyrer til bilister.

Mange ordninger

Lignende ordninger findes også på Syddansk Universitet i Odense og i Odense Banegård Center, der begge samarbejder med EuroPark A/S.

Per Moesgaard, der er administrerende direktør i EuroPark bekræfter, at ordningen findes nogle steder. Men det er langt fra alle ejere af parkeringspladser kan annullere kontrolafgifter.

- Vi har 600 kontrakter over hele landet og aftalerne er forskellige fra sted til sted, siger han. 

Per Moesgaard ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange steder bilister har denne mulighed.