Billigt design? Lad dig ikke friste, unge mand!

Hæleri er dybt kriminelt og mega dårlig stil! Sådan lyder budskabet fra Fyns Politi, der lige nu har fokus på hæleri - og særligt på unge mænd.

Det kan være fristende at købe en billig designerstol eller smartphone - men hvis det, du køber, er stjålet, risikerer du at blive kriminel. Og det er altså lige så strafbart som at stjæle.

Fyns Politi har lige nu fokus - ikke bare på miljøer, der køber og sælger stjålne varer - men især på unge mænd, der lader sig friste af gode tilbud - især på nettet. 

- Vi ved fra undersøgelser, at det oftest er yngre og helt unge især mænd, der bliver tilbudt at købe stjålne varer, der typisk stammer fra indbrud hos private. Vi ved også, at handlen i stigende omfang foregår på nettet, siger politikommisær Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi.

Noget tyder på, at det også blandt nogle ellers lovlydige borgere er acceptabelt at købe tyvekoster.

Ifølge tal fra Fyns Politi var der i 2014  3.291 indbrud i private hjem og 1.490 indbrud i erhverv i Fyns Politikreds. Men der blev blot rejst 165 sigtelser for hæleri i Fyns Politi. 

Blandt de personer, Fyns Politi sigtede for hæleri, var der flest mænd mellem 20 og 24 år efterfulgt af de 15–19-årige.

- Noget tyder på, at det også blandt nogle ellers lovlydige borgere er acceptabelt at købe tyvekoster. Men hæleren er i virkeligheden med til at holde indbrudstyvenes kriminelle forretning i gang. Derfor er det et vigtigt område at sætte fokus på, hvis vi skal bekæmpe indbrud i vores hjem, siger Carsten Arentoft Andersen.

Typiske hælervarer er mobiltelefoner, computere, spillekonsoller, smykker og designermøbler

Fyns Politi arbejder sammen med SSP Odense med at sætte fokus på hæleri i folkeskoler, gymnasier og ungdomsuddannelser.

En typisk hæler er ifølge en undersøgelse lavet af Epinion for Det Kriminalpræventive Råd en mand mellem 20 og 39 år.

Oversigt

    Oversigt