BIOS er først fuldt bemandet i 2016

Rekrutteringen af reddere til BIOS går mere trægt end forventet. Først omkring årsskiftet forventer selskabet at have det antal reddere, de har budgetteret med.

Her en lille måned inden Bios overtager ambulancedriften i Region Syddanmark mangler der stadig en god portion medarbejdere for at nå målet om ca 550 ansatte.

Vil uddanne flere i 2016

0308 paramediciner

Der er nu 320 ansatte, men flere har tilkendegivet over for BIOS, at de vil se tjenesten i drift, inden de vil skifte. Derfor siger direktør Morten Hansen, at man først er fuldt bemandet i 2016.

- Jeg vil tro, at vi skal ind i det nye år før vi kommer helt op på den idealbemanding, vi sigter efter. Derefter kan vi også komme i gang med at uddanne flere, sige Morten Hansen til TV 2/FYN.

BIOS: Vi var ikke helt gode nok i starten

0308 alarm

Det er ikke kun i regionen, at der er tvivl om, hvorvidt BIOS når at skaffe reddere nok til den 1. september.

I dag er Sundhedsminister Sophie Løehde gået ind i sagen og har bedt sit ministerium om at tage kontakt til Region Syddanmark for at få en status på, hvordan det skrider frem med tilrettelæggelsen af den fremtidige ambulancekørsel.

Morten Hansen erkender, at BIOS ikke har været gode nok i forhold til rekruttering i starten af processen.

- Jeg synes, vi er blevet rigtigt gode til at fortælle, hvad vi har at tilbyde folk. Men det er ikke sikkert, at vi var gode nok til det i starten - vi skulle jo lige i gang med at bygge noget op, lave vagtplaner og finde adresser til vores stationer samt have køretøjer hjem. Vi har jo set det hele på tegnebrættet, og jeg står inde for de visioner og den virksomhed, som vi er i gang med at etablere, siger Morten Hansen.