I det fynske folks tjeneste

Bios får kniven for struben: Betal senest i august

Bios havde tilsyneladende ingen tilbagebetalingsplan med til mødet med Region Syddanmark. Det skal de have på tirsdag, siger Poul-Erik Svendsen.

Poul-Erik Svendsen, næstformand i regionsrådet, vil se de 31 millioner fra Bios senest inden udgangen af august. Foto: Katrine Becher Damkjær/Fynske Medier

Ambulanceselskabet Bios kom tilsyneladende til mødet med Region Syddanmark fredag uden en egentlig tilbagebetalingsplan for de 31 millioner kroner, som selskabet har fået for meget i forskud.

Parterne mødtes hos regionens advokat, Kammeradvokaten i København, klokken 13 fredag.

Men her blev der ifølge næstformanden i regionsrådet Poul-Erik Svendsen (S) ikke præsenteret nogen plan.

- Den plan skal foreligge på det ekstraordinære regionrådsmøde på tisdag. Vi har gjort det helt klar over for Bios, at vi skal have de 31 millioner kroner, som selskabet skylder os, inden udgangen af august, siger Poul- Erik Svendsen.

Ifølge Poul-Erik Svendsen fik regionen derimod et indblik i, at Bios er økonomisk trængt.

Det socialdemokratiske regionsrådsmedlem vil ikke forholde sig til, om tilbagebetalingskravet eventuelt kan skubbe Bios ud i en konkurs.

- Nu må det samlede regionsråd se, hvad Bios kommer med på tirsdag, og så må vi træffe en beslutning derfra. Det ligger imidlertid fast, at Bios har fået 31 millioner kroner uberettiget, og de penge skal vi have senest inden udgangen af august, siger han.

TV 2/Fyn har forgæves forsøgt at få Morten Hansen i tale. Han har ikke reageret på TV 2/Fyns henvendelse.