Bios-reddere annullerer kontrakter

Mindst 13 Bios-reddere har annulleret deres kontrakter. I Svendborg er det otte reddere, der nu bakker ud. Det har Bios oplyst til Fyns Amts Avis.

Tillidsmand: Mindst 30 kontrakter annulleret

Ifølge Bios er det minimum 13 Bios-reddere, der har opsagt deres kontrakter, men reddernes fællestillidsmand John Larsen har nogle andre tal. Han mener nemlig, at antallet af opsigelser er på minimum 30.

Det kan den administrerende direktør hos Bios, Morten Hansen, dog ikke nikke genkendende til.

- Jeg kan bekræfte, at 13 har sagt op, hvor af otte er i Svendborg. Men vi har ikke modtaget 30 opsigelser, fortæller han til Fyns Amts Avis.

Reddere havde to kontrakter

Tillidsmanden for redderne i Svendborg har tidligere udtalt, at omkring halvdelen af de i alt 45 reddere i Svendborg har skrevet under på to kontrakter - en hos Falck og en hos Bios. Planen var, at de i juli måned skulle beslutte, hvilken kontrakt de ønskede at beholde.

Årsagen til de dobbelte kontrakter var dengang usikkerheden, om Bios overhovedet ville komme i gang, fortalte Mikkel Lyndrup, som er tillidsmand for redderne i Svendborg. Men årsagen til de nuværende opsigelser er ikke helt klart.

- Folk har sagt op af forskellige årsager, blandt andet fordi de sidder med to kontrakttilbud, siger Mikkel Lyndrup til avisen.

Bios skal ifølge TV 2/FYNs oplysninger bruge omkring 550 for at køre optimalt 1. september, mens Bios oplyser tallet 400 reddere som afgørende for at kunne påbegynde driften til september. Virksomheden har på nuværende tidspunkt ansat omkring 320 medarbejdere.