Biossag: Vagtplaner smuldrer

På tirsdag overtager Bios ambulancekørslen i Syddanmark. Men nu smuldrer vagtplanen. Det fremgår af en intern mail sendt fra Bios's direktør til samtlige ansatte.

I en intern mail fra ambulanceselskabets direktør Morten Hansen sendt ud til samtlige ansatte fremgår det, at Bios' vagtplan ikke hænger sammen.

- Vi skal have vagtplanen helt på plads NU. Derfor har jeg bedt vores planlæggere om at vagtsætte jer på de resterende ledige vagter uden at træffe aftale med jer forinden. Skulle I blive præsenteret for en vagtplan med yderligere vagter, som er helt umulige for jer, vil jeg bede jer rette henvendelse herom til jeres ambulancechef eller teamleder, så vi kan finde en løsning, skriver Morten Hansen i en fællesmail til alle Bios-ansatte.

Direktøren opfordrer desuden redderne til at være ekstra fleksible, så vagtplanen kan lukkes.

Dermed smuldrer den vagtplan, som Bios præsenterede for Region Syddanmark den 24. juli.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) fik for en uge siden i brev fra Region Syddanmark at vide, at Bios har styr på vagplanerne for september:

Jan Villadsen, formand for transportgruppen i 3F, som tegner overenskomst på vegne af ambulanceredderne, kalder situationen for "totalt kaotisk".

-Det Bios lægger op til her er planlagt overarbejde, og det er klart brud på overenskomst og arbejdsmiljølovgivningen, siger Jan Villadsen til fyens.dk.

Det afviser Morten Hansen, administrerende direktør for Bios.

-Det er ikke planlagt overarbejde. Det er et tilbud om at tage ekstra vagter, som redderne kan sige ja, tak til, byde ind på eller sige nej tak til. Vi er nødt til at drifte med overarbejde, vi planlægger ikke med det. Det er to forskellige ting.