I det fynske folks tjeneste

Bippende succes for fynsk elektronikvirksomhed

Det blinker og bipper på den fynske elektronikvirksomhed Discover System. Den lille virksomhed har stor succes med at sælge dimser til støjfri ekspedition af spisegæster. Discover System planlægger nu et eksportfremstød i flere europæiske lande.

-


Brikken er 5 en halv centimeter i diameter

Det blinker og bipper på den fynske elektronikvirksomhed Discover System. Den lille virksomhed i Odense har stor succes med at sælge dimser til støjfri ekspedition af spisegæster. Discover System planlægger nu et eksportfremstød i flere europæiske lande.

Med \"Silent Ordering Systems\" slipper kantiner, restauranter og cafeteriaer for at bruge højtaler eller nummersystem, når kundernes mad er klar. I stedet får kunden udleveret en lille plastikbrik med en modtager i. Når maden er klar trykker køkkenet på afsenderen, og så bipper og blinker den lille brik.

- Vi kalder det støjfri ekspedition, så det er naturligvis meget diskret lyde, der kommer fra brikken. Men det er meget effektivt, og efterspørgslen er stor, forklarer direktør Peder Jørgensen.

Udover spisesteder er apoteker, værksteder og andre virksomheder med ventetid begyndt at interesse sig for produktet. Virksomheden har leveret over 10.000 brikker i Danmark, Sverige og Norge. Og nu planlægger Discover System et eksportfremstød i blandt andet Finland, England og Tyskland.

- Det er dejligt at se, hvordan kendskabsgraden er steget og systemet er blevet accepteret, først i vort eget lokalområde, og derefter en række steder rundt om i Danmark og senest i Norge og Sverige. Det vigtigste for os har været, at systemet er blevet anerkendt som let og ukompliceret at anvende, siger direktør Peder Jørgensen.

Discover System har 4 ansatte. Selve elektronikken bliver lavet af underleverandører, der også er fra Odense.

- Hvis succesen fortsætter bliver vi nød til at udvide medarbejderstaben, siger Peder Jørgensen.