I det fynske folks tjeneste

Biskop nægtet kørekort: - Dine papirer kan være falske

Tidligere biskop på Fyn, Kresten Drejergaard, er kommet i klemme i systemet - kørekortsystemet.

00:34

Han har boet og arbejdet i Schweiz i flere år, men nu kan Fyns tidligere biskop, Kresten Drejergaard, ikke få sit danske kørekort tilbage. Politiet tror, hans schweiziske dokumenter kan være falske.

Det er situationen efter fire måneders sagsbehandlingstid hos politiet i Holstebro, der er den myndighed, der håndterer kørekortudstedelsen i Vestdanmark.

- Jeg er meget skuffet over, at man ikke bliver mødt med tillid, når man kommer tilbage og skal have et dansk kørekort, siger Biskop Drejergaard fra sit nye hus, som han og hans kone, Inger Merethe Drejergaard, rykkede ind i i januar i år.

Kørekort byttet – frem og tilbage

Sagen er, at Kresten Drejergaard skulle have nyt kørekort, da han flyttede til Schweiz i 2013. Schweiz er ikke medlem af EU, og det danske kørekort var dermed ikke gyldigt i Geneve, hvor Drejergaard igennem tre år udfyldte rollen som dansk præst i alpelandet.

Da opholdet sydpå var slut, og biskop og kone vendte hjem til Danmark, skulle det schweiziske kørekort igen skiftes ud med et dansk.

Men det var slet ikke så nemt, skulle det vise sig.

Jeg er meget skuffet over, at man ikke bliver mødt med tillid, når man kommer tilbage

 Kresten Drejergaard, tidligere biskop på Fyn

- Vi gik på borgerservice, afleverede vores kørekort, og fik et midlertidigt dansk udleveret. Det er nu fire måneder siden, siger Kresten Drejergaard.

Men så kom beskeden fra politiet, der vendte tommelfingeren nedad. Svaret lød:

”Dit kørekort har været forelagt Politiets Nationale Kriminaltekniske Center, som oplyser: Kørekortet indeholder ikke nogen former for sikkerhed, og er fremstillet på udstyr, der er tilgængelig for alle, hvorfor det ikke er muligt at afgøre, hvorvidt kørekortet er udstedt af officielle myndigheder, eller om der er tale om en kopi/forfalskning."

Løgn havde løst problemet

Drejergaard undrer sig.

- Jeg kunne jo have fortalt en løgnehistorie og have sagt, at jeg havde mistet mit kørekort. Så havde de vel udstedt et nyt til mig, for jeg står jo i registrene.

Med afgørelsen udløber den 72-årige biskops køreret sammen med det midlertidige kørekort den 13. marts.

Læs også Biskop vil fjerne vielser fra kirken

Men efter TV 2/FYN torsdag gik ind i sagen, kunne politimyndigheden pludselig gennemføre sagsbehandlingen på én dag, og vil nu udstede et nyt kørekort, både til biskoppen og hans kone.

Det sker, efter den schweiziske ambassade i København blev kontaktet.

Hér kunne man på få minutter give politiet meldingen: "Alt er i orden. Kresten Drejergaard har fået udstedt et kørekort i 2013."

03:19 Luk video