I det fynske folks tjeneste

Black Army accepterer ikke byretsdom: Afpresningssag nu i landsretten

Tre medlemmer af Black Army, der fik henholdsvis seks, syv og otte måneders fængsel for afpresning af et tatovørpar i Odense, er utilfreds med deres dom.

02:48

TV 2/Fyn dækkede sagen mod de tre Black Army-medlemmer torsdag og fredag i sidste uge. Nu er sagen anket.

Det bliver Østre Landsret, der kommer til afgøre sagen mod de tre medlemmer af Black Army, der fredag fik henholdsvis seks, syv og otte måneders fængsel for afpresning af et tatovørpar fra Odense.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage oplyser til TV 2/Fyn, at alle tre tiltalte har valgt at anke dommene til landsretten.

I byretten procederede de tre forsvarsadvokater for, at deres klienter skulle løslades på stedet, fordi de allerede har siddet varetægtsfængslet i sagen i 2,5 måneder.

Og de 2,5 måneder burde være maksimumstraf, hvis de overhovedet skal straffes, argumenterede forsvarerne.

Specialanklager Lars Petersen havde forlangt 9 og 10 måneders fængsel til de tre tiltalte.

I byretten besluttede byretsdommer Torben Østergreen-Johansen og en enig domsmandsret, at de tre Black Army medlemmer som nævnt skulle idømmes henholdsvis seks, syv og otte måneders fængsel og  desuden blive siddende i arresten, til de kan begynde afsoningen.

Den afgørelse kærede forsvarsadvokaterne til Østre Landsret, der endnu ikke har taget stilling i sagen.

De tre dømte Black Army-medlemmer er dømt for i februar i år at have truet tatovørparret, der har forretning i Odense C, til at betale til organisationen. To af de tre mænd i forretningen bar Black Army-logo på tøjet.

Den ene af Black Army-medlemmerne, en 35 årig mand, sagde ifølge den kvindelige indehaver, at forretningen skulle støtte "organisationen", og at de kunne betale en gang om måneden.

Da de tre Black Army-medlemmer blev truet af indehaveren med politiet og vist ud af forretningen, fik parret at vide,, at de kunne tænke over det til på mandag.

De tre Black Army-medlemmer mener ikke, at de har truet parret, og det ene medlem nægter overhovedet at have været i forretningen.