I det fynske folks tjeneste

Blæsende søndag: Varsel om forhøjet vandstand

Især på Vestfyn kan der komme sol i løbet af søndagen.

Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix/arkiv

Opdatering 12.28: Fyns Politi advarer om "let forhøjet vandstand" ved Bogense og Odense Fjord. Vandstanden vurderes til at nå op på 104 centimeter over daglig vande i Bogense og i Odense Fjord op til 128 centimeter over daglig vande. Umiddelbart giver det ikke anledning til beredskabsforanstaltninger, skriver politiet på Twitter.

------------------------------------

Opdatering 10.32: På Storebælt frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst. Hastighedsbegrænsning for den øvrige trafik er sat til 80 km/t. Advarslen forventes ophævet igen klokken 22, oplyser Sund og Bælt.

------------------------------------ 

Den kraftige nordvestenblæst, som havde godt fat i Fyn lørdag, mister ikke pusten søndag.

Det skriver TV2 Vejret.

Blæsten vil i eftermiddag give forhøjet vandstand til den nordlige del af Fyn.

Også fjordene på Sjælland får mere vand ind end normalt. Her vurderer TV2 Vejret, at vandstanden kan nå 1-1,15 meter over daglig vande.

Ellers lyder DMIs udsigt for søndag, at der til morgen og til formiddag vil være byger til dels med hagl, efterhånden primært på Øst- og Nordfyn.

I løbet af dagen kommer der nogen eller en del sol - især på Vestfyn, melder DMI.

Vinden bliver let til frisk fra nordvest og nord. Ved Kattegat og Storebælt op til kuling. Temperaturerne bliver mellem fire og syv grader.

Lørdagens kraftige vind ramte flere steder med stormstyrke. Blandt andet blev der målt 27,8 m/s i Thorsminde og 26.2 m/s i Thyborøn.