Blæsevejr over Fyn

Væltede træer på togskinner og motorvej. Et kraftigt blæsevejr har onsdag ramt Danmark.

Danskerne skal holde på hat og briller, når de onsdag tager på arbejde.

Et kraftigt blæsevejr har ramt Danmark, og selv om der ikke tale om en regulær storm, kan vindstødene godt virke kraftige. Det fortæller vagthavende i Danmarks Meteorologisk Institut (DMI) Michael Skelbæk.

- Det er jo ikke storm på den måde, men i vindstødene har der været stormstyrke mange steder. Ved særlige steder har der været tilfælde med stærk storm i vindstødene, siger han til Ritzau.

Michael Skelbæk nævner, at Røsnæs ved Kalundborg og Anholt har været særligt udsat.

Den stærke vind har givet problemer flere steder. Ifølge TV Øst er et træ væltet ned over Sydmotorvejen ved Våbensted på Lolland. Træet havnede i motorvejens inderspor.

I den vestlige del af landet er et lokaltog kørt ind i et væltet træ vest for Billum på strækningen mellem Esbjerg og Ribe, skriver TV Syd.

Ingen mennesker skal være kommet noget til ved de to hændelser.

Vejdirektoratet oplyser, at Storebæltsbroen, Øresundsbroen og den nye Lillebæltsbro er lukket for vindfølsomme køretøjer på grund af de kraftige vindstød.

Ifølge DMI er blæsevejret aftagende i Jylland, mens det på Sjælland ventes at aftage ved middagstid. På Bornholm kommer blæsten i løbet morgen- og formiddagstimerne, og den ventes af løje af midt på eftermiddagen.

Allerede på fredag forventer DMI, at Danmark bliver ramt af endnu et kraftigt blæsevejr.

- Der kommer en ny omgang på fredag. Det kan ikke udelukkes, at der i Nordvestjylland kan komme en stormende kuling med vindstød af stærk storm en kort overgang. Det er dog stadig noget usikkert, om vi får en regulær storm, siger Michael Skelbæk.

Fredagens blæsevejr kommer formentlig i løbet af eftermiddagen eller aftenen.