Blind vandring gennem Danmark - tag ja-hatten på

Selvom Søren Høg er blind, vil han gerne vise, at det meste kan lade sig gøre. Derfor går han for øjeblikket hen over Fyn - bevæbnet med førerhund og blindestok.

Man skal væbne sig med tålmodighed, når man skal pakke sin vandretrailer.
I hvert fald når man er blind som Søren Høg, og man skal pakke hver eneste lille taske og pose på den rette plads efter en overnatning. Men hele tiden finder man de små succeser, som når man får famlet sig frem til guitaren, der også skal pakkes.

- Blindheden er langsommelighedens handicap. Man er nødt til at lære at leve lidt langsommere, hvis man vil have alle sine ting med, fortæller Søren Høg.

Han er på vandring gennem Danmark fra Skagen til Faxe. Sidste sommer nåede han ned gennem Jylland til Givskud. I år fortsætter han hvor han slap  og er nu på vej tværs over Fyn. Selv om han ikke kan se noget som helst.

- Jeg har været så heldig at jeg blev født ned i den der gryde, der hedder "det-skal-nok-gå-gryden". Det var min mor, der lærte mig det.

GPS'en på telefonen sætter kursen, mens blindestokken og førerhunden Gaia hjælper med at træde de rigtige steder langs landevejen. Turen handler for Søren om meget mere end kilometer.

- Jeg kalder den JA-turen.

Som blind er han alt for vant til at høre et NEJ. Selvom han er erfaren musiker fik hen senest et NEJ, da han søgte om optagelse i det lokale gospelkor.

- Jeg bestod jo de her gospelprøver ganske fint, og min personlighed var der ikke noget i vejen med. Men de kunne ikke dirigere en blind, og det er simpelthen noget bullshit.

Søren Høg mener at vi skal være bedre til at sige ja til hinanden i stedet for at slynge et automatisk nej ud.

- Hvad så med alle de andre, der får nej? Alle dem, der kommer ud af spjældet og skal have en chance på arbejdspladsen. Og alle de fede og overvægtige, som bliver kasseret, fordi de får at vide, at man havde fundet en anden til jobbet. I virkeligheden er det, fordi de er fede, ikke? Det er for tyndt.

Søren er på vej videre hen over Fyn. Han har ikke planlagt hvor han skal overnatte. han håber at få et JA fra venlige mennesker og til gengæld giver han en sang og en røverhistorie.
Han vil gerne huske os allesammen på hvor stor forskel et JA kan gøre.

- Jeg har oplevet virkelig meget JA på den her tur. Så vi har det dybt inde i vores hjerter. Men det er blevet en tendens at sige nej. Skulle vi ikke lige prøve at starte med et ja? Det er faktisk min mission.

Man kan følge Søren Høgs rejse på hans Facebook-gruppe "Fra Skagen med kurs mod Faxe".