I det fynske folks tjeneste

Blinde passagerer på tog over Storebælt

To mænd slap lørdag eftermiddag over Storebælt som blinde passagerer på et godstog.

Klokken 16.40 fik Fyns Politi en usædvanlig melding fra en lastbilchauffør, der var på vej over vestbroen mod København.

- Han fortalte, at der sad to personer mellem vognene på et godstog, der var på vej over broen mod tunnellen, fortæller vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Fyns Politi kontaktede DSB og Storebæltsforbindelsen for at få godstoget stoppet inden det kørte ind i tunnellen under Storebælt.

- Det ville være livsvarligt for de to blinde passagerer at køre med gennem tunnellen. De ville ikke kunne holde fast på grund af lufttrykket, siger vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Sendte patrulje til Sprogø

Fyns Politi sendte samtidig en patrulje til Sprogø for at anholde de to blinde passagerer.

Men da patruljen kom frem, viste det sig, at lokoføreren havde taget de to passagerer med i førerhuser på lokomotivet, og havde forsat turen over bæltet.

Nu blev politi-kredsen på Sjælland så adviseret, men da en patrulje kom til stationen i Korsør, havde lokoføreren sat de to blinde passagerer af på stationen, og var fortsat mod København.

- Lokoføreren havde tilsyneladende så travlt med at overholde køreplanen, at han ikke kunne vente på os, siger vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Og her forsvandt sporet så af de to blinde passagerer.