Bliver det hvid jul på Fyn?

Om godt en uge er det juleaften. Men bliver det en hvid jul på Fyn? Få her svaret.

Og svaret er, at der er store chancer for hvid jul på Fyn. Det fortæller DMI til tv2fyn.dk Alt afhænger af det kommende døgns nedbør.

Den vagthavende meteorolog hos DMI, Michael Christiansen, siger, at der er "fifty-fifty" procent chance for, at fynboerne den 24. december kan vågne op til et landskab dækket af sne.
- Jo længere mod øst, vi kommer, desto større chance er der for, at julen bliver hvid, siger han til tv2fyn.dk.

Torsdag bliver "interessant"

Og allerede torsdag bliver det reelt afgjort, om Fyn får en hvid jul, der er kendetegnet ved, at jorden er dækket af sne. For her falder der ifølge DMI en del sne, og den sne skal blive liggende, hvis profetien om en hvid jul skal holde.
- Men det er der også gode chancer for, for det bliver frostvejr i morgen eftermiddag, og i den kommende uge fryser det så meget, at sneen kan blive liggende frem til den 24. december. Og der kan samtidig komme lidt mere sne inden jul, fortæller Michael Christiansen.

Han forventer, at der torsdag falder omkring fem til syv centimeter sne. Indledningvis vil noget af sneen være tøsne, og det betyder, at vejbanerne bliver våde. Men hen på eftermiddagen bliver det frostvejr, og det får vandet på vejene til at fryse.
- Det skaber en meget interessant trafik-situation. De steder, der ikke bliver saltet, bliver det en rigtig voldsom glidebane, siger han.