Blødt ansættelsesstop i Odense

For at genoprette økonomien indfører Odense Kommune med øjeblikkelig virkning et \"blødt\" stop for nye ansættelser i kommunen

-

For at genoprette økonomien indfører Odense Kommune med øjeblikkelig virkning et \"blødt\" stop for nye ansættelser i kommunen.
Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.


Et enigt økonomiudvalg har besluttet at alle stillinger der bliver ledige, skal drøftes mellem den ansvarlige rådmand og direktøren i den pågældende forvaltning.
De skal vurdere om det nu også er nødvendigt at genbesætte stillingen, oplyser borgmester Anker Boye (S), der er formand for økonomiudvalget.Hvert år forlader cirka hver femte af de omkring 17.000 kommunalt ansatte deres job til fordel for en ny stilling.
Det svarer til, at cirka 1700 personer i løbet af resten af 2002 vil forlade deres nuværende stilling ved Odense Kommune.
- Det er fornuftigt nok, at vi ikke bare ansætter folk for måske at skulle afskedige dem kort tid efter. For spare, det skal vi, bemærker SF-rådmand Villy Larsen.


Der er lagt op til besparelser på 252 millioner kroner for næste år i forhold til dette års budget. Allerede i år skal der spares 80 millioner kroner.