I det fynske folks tjeneste

Blufærdig Signe Svendsen klar med nyt album

Den succesfulde fynske sangerinde er klar med nyt album om de rifter, livet giver. Men hun bryder sig egentlig slet ikke om opmærksomhed.

00:20

1 af 2

Signe Svendsen bryder sig overhovedet ikke om situationen!

At sidde i fuld offentlighed på en café i Odense og tale om sin nyeste musik. Vel at mærke mens lokalet er fuld af kaffedrikkende mennesker, der kaster stjålne blikke over på hende og tv-holdet.

- Det kan godt være ret grænseoverskridende for mig. Men nu prøver jeg at slappe helt af og være i det, siger hun. Måske lige så meget henvendt til sig selv som til os.

Signe Svendsen blev landskendt, da hun sammen med Rollo & King vandt det danske Melodi Grand Prix i 2001. Sangen "Der står et billede af dig på mit bord" blev et kæmpe hit.
I dag - 15 år senere - har Signe Svendsen stadig gang i musikkarrieren. Men hun er stadig blufærdig 

De glor helt vildt, shit mand.

- De glor helt vildt, shit mand, udbryder hun, tydeligt utilpas ved den offentlige cafe-situation.

- Jeg er ikke typen, der prøver at blive centrum med det samme, når jeg går ind i et rum. Jeg kan sagtens forholde mig i ro og har det bedst med ikke at være i centrum, medmindre jeg står på scenen.

Signe Svendsen er lige nu på vej på turné landet rundt med sit nye album "Rift", opkaldt efter de rifter livet kan give.
For selv om man er et blufærdigt menneske, kan man godt samtidig være afhængig af livet i showbusiness. Også selv om det har en pris - for eksempel at være væk fra sin familie.

- Jeg har en datter på 10 år, og det går bare pivstærkt. Så hvis jeg er væk 10 dage i træk, så er der jo sket en masse banebrydende i hendes liv. Og der skal man kunne holde tungen lige i munden for at kunne følge med i det.

 

Vi er gået ud af cafeen, og den fynske sangerinde virker mere rolig ved situationen. Måske fordi vi er gået ud på en stille gade med lidt større afstand til de forbipasserende. Signe Svendsen fortæller om afhængigheden af turnelivet.

- Jeg tror ikke, jeg kunne have et rigtigt arbejde, udbryder hun grinende. Ikke fordi, jeg er doven, for det er jeg ikke. Men når du først har rejst på landevejen og er blevet rigtig glad for det, så sidder det i dig.

Så nu skal den generte sangerinde ud og stå foran sit publikum med musikken. Men det er også det, der giver mening for hende.

På scenen står jeg i mit rette element

- På scenen står jeg i mit rette element. Der har jeg musikken og sangene, og jeg føler, at jeg på den måde taler et tydeligt sprog. Og det er den måde, jeg kommunikerer allerbedst på.

 

Her kan du se Signe Svendsens "Strejfer", der udkom sidste år og er med på albummet "Rift"

Signe Svendsen - STREJFER (officiel video)