I det fynske folks tjeneste

Bødskov: Få familier skal ikke terrorisere

Ifølge Odenses borgmester skal hele familier kunnes smides ud af Vollsmose. Bødskov parat til at se på forslag

Ifølge Odenses borgmester skal hele familier kunnes smides ud af Vollsmose. Bødskov parat til at se på forslag

Hvis en søn eller andre medlemmer af en familie gentagne gange begår kriminalitet, så skal hele familien kunne smides ud af boligforeningen.

Det er skarpt skåret et af de forslag, som justitsminister Morten Bødskov (S) blev mødt med, da han sammen med socialminister Karen Hækkerup (S) og by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) torsdag drøftede Vollsmose under et besøg i Odense.

Boligforeningen i Vollsmose har et stort ønske om at få øgede muligheder for at kunne sætte folk på gaden.

Odenses borgmester, Anker Boye (S), vil tage hårdt fat og flytte hel familier ud - ikke kun sønnen, som måske har lavet kriminalitet.

- Hvis jeg skulle vælge, så er det hele familien, der skulle rykkes op med rode og flyttes ud af området. Deres netværk passer ikke til danske normer. De er et uroelement i hele området, siger Anker Boye.

Morten Bødskov vil tage forslaget med og vende tilbage med et svar til Odenses borgmester:

- Vi har lavet den aftale med kommunen og Anker Boye, at vi ser på de forslag, der kommer, med et meget åbent sind. Og det gør vi, fordi vi er enige i, at det kan ikke være sådan, at en hård kerne af nogle få familier terroriserer et helt område, siger Morten Bødskov.

Han peger samtidig på, at der allerede er mulighed for at smide familier ud af boligforeningen i dag.

- Udfordringen er at få fat i nogle af de hårde grupperinger. Det er klart, at de skal have et sted at bo. Men hvis de kan blive flyttet væk, så kan det være et første skridt, siger Morten Bødskov.

Han understreger dog, at der kan være nogle retssikkerhedsmæssige aspekter, som skal undersøges, før regeringen kan give klare svar.