I det fynske folks tjeneste

Bødskov skal forklare ballade på hospital

Konservatives formand kræver forhøjet straf, og Venstre taler om noget, der ligner en gangsterfilm.

04:21

1 af 2

Flere politikere er bestyrtede over uroen på skadestuen i Odense. Konservatives formand kræver skærpet straf for den slags kriminalitet og kalder justitsministeren i samråd.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, siger:

- Det viser, at der er et meget, meget stort kriminalitetsproblem i Vollsmose, og at man lever i et parallelsamfund.

Han tilføjer, at politiet må bruge al kraft på at få fat i de implicerede.

- Det sender et fuldstændigt forkert signal om, at en stor gruppe bestemmer i Vollsmose, og at det ikke er myndighederne, der bestemmer, siger Karsten Lauritzen.

- Det er jo som taget ud af en gangsterfilm, tilføjer han.

Venstremanden henviser til, at betjente på skadestuen måtte trække deres skydevåben for at tvinge flokken tilbage.

Socialdemokratiets ordfører, Ole Hækkerup, er også berørt af sagen.

- Det viser, at nogle mennesker er meget langt fra det danske samfund og de almindelige værdier. Men sådan er det heldigvis ikke for de fleste nydanskere, siger han.

- Jeg håber, at samfundet får indhentet dem og får stillet dem til ansvar.

Lars Barfoed, formand for Konservative, kalder justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd for at få en afklaring om, at der er en tendens til, at der er sker mere vold og uro på hospitalerne.

- Her skal både patienter og medarbejdere kunne være helt trygge. Derfor vil Konservative have skærpet strafferammerne for den type kriminalitet, udtaler Lars Barfoed.

Også Dansk Folkeparti vil have regeringen på banen i sagen. Partiet vil have ændret reglerne, så politiet kan videregive oplysninger om straffesager til boligselskaber.

- Boligminister Carsten Hansen (S) må se at komme ud af starthullerne, så vi kan få smidt de kriminelle ud af Vollsmose, siger folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) i en pressemeddelelse.