Boe og Mogensen besejrer verdensmestrene og er i finale

Fynboen og hans makker vandt for første gang over Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan og er i finalen ved Hong Kong Open.

 

 

Mathias Boe og Carsten Mogensen leverede en præstation ud over det sædvanlige, da de lørdag spillede sig frem til finalen ved Hong Kong Open. 

Den danske badmintonduo fik for første gang i karrieren has på indoneserne Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan, der er regerende verdensmestre. 

Cifrene blev 14-21, 21-12, 21-16 i de tredjeseedede danskeres favør, og dermed vandt Mathias Boe og Carsten Mogensen over de andenseedede indonesere for første gang i femte forsøg. 

Ikke meget tydede dog på dansk sejr efter første sæt, som indoneserne vandt overbevisende.

Andet sæt var lige frem til stillingen 10-10, men herefter tog danskerne teten og rykkede fra modstanderne til en sikker sætsejr. 

Tredje sæt var længe tæt, men til sidst havde danskerne det største overskud, og Mohammad Ahsan smashede fjerbolden i nettet på den første matchbold. 

I finalen søndag kommer Mathias Boe og Carsten Mogensen på en mindst lige så stor opgave. 

Her venter de topseedede sydkoreanere Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong, som har vundet alle fem indbyrdes kampe hidtil mod danskerne. 

Sydkoreanerne var lørdag ude i en meget hård kamp på knapt halvanden time, inden de besejrede kineserne Chai Biao og Hong Wei med cifrene 22-24, 21-11, 30-28.