Boe og Mogensen overvinder sættab i Indien

De danske OL-sølvvindere i herredouble måtte kæmpe for at besejre et indonesisk par ved India Open.

Badmintonspillerne Mathias Boe og Carsten Mogensen fortsætter deres march mod en mulig finale ved Super Series-turneringen India Open i New Delhi.

Men det holdt i perioder hårdt, før den topseedede herredouble torsdag besejrede indoneserne Ricky Karanda Suwardi og Muhammad Ulinnuha 21-10, 10-21, 21-13 i anden runde.

De danske OL-sølvvindere kom bagud 0-1 i første sæt, men det var også eneste gang, de var bagud i sættet.

Fra 10-9 tog Mathias Boe og Carsten Mogensen et ordentligt ryk med otte point på stribe, og det var derefter en formalitet at sikre sættet.

Billedet vendte totalt i andet sæt, måske også på grund af vinden, som tidligere har drillet spillerne under India Open.

Indoneserne, der ligger nummer 21 på verdensranglisten, oparbejdede hurtigt en stor føring og sikrede sættet med samme cifre, som Mathias Boe og Carsten Mogensen havde vundet det første.

I tredje sæt stormede danskerne igen af sted til en 11-5-føring ved sidebyttet.

Det blev lidt mere spændende, da de igen stod på den banehalvdel, hvor de havde haft så store vanskeligheder i andet sæt.

Danskernes føring skrumpede til 12-9, men herefter viste Mathias Boe og Carsten Mogensen, hvorfor de ligger nummer et på verdensranglisten.

I kvartfinalen skal danskerne møde en duo fra enten Kina eller Indien.

Tidligere torsdag vandt den andenseedede damedouble, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, 21-17, 21-12 over et indonesisk par.

Senere torsdag træder Christinna Pedersen også ind i turneringen i mixeddouble, når hun og makkeren Joachim Fischer møder en konstellation fra Sydkorea.

De danske OL-bronzevindere, som er andenseedede ved India Open, sad over i første runde.