Boe og Mogensen ser stærke ud i ny VM-sejr

Mathias Boe og Carsten Mogensen er i kvartfinalen ved VM i badminton. Dansk rolle udspillet i mixeddouble.

Den andenseedede danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til kvartfinalen ved VM i badminton i Indonesiens hovedstad Jakarta.

Danskerne besejrede japanerne Hirukatsu Hashimoto og Noriyasu Hirata i to sæt, 21-14 og 21-11.

I første sæt bragte danskerne sig hurtigt foran 3-0 og 9-1 og gav aldrig føringen fra sig i løbet af sættet.

Andet sæt blev mere tæt, men her fik danskerne lidt efter lidt styr på begivenhederne igen.

Fra 5-5 røg spændingen. Japanerne kunne ikke længere følge med.

Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede aggressivt og virkede skarpe især i andet sæt, og kan de holde niveauet, ligner det en ny VM-medalje til den stærke duo.

I den mere end 30 grader varme hal fik danskerne knapt nok sved på panden. De vandt ottendedelsfinalen i løbet af kun 36 minutter.

Til gengæld er der ingen danskere med i fredagens kvartfinaler i mixeddouble.

Først røg Joachim Fischer/Christinna Pedersen ud til et indonesisk par efter et drama, og senere torsdag tabte Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding til britiske Chris Adcock og Gabrielle Adcock med cifrene 16-21, 21-16, 10-21

Efter en tæt åbning trak briterne fra midtvejs i første sæt og lukkede sættet uden problemer. I andet sæt gik danskerne fra 3-5 til 7-5 og holdt siden briterne på afstand. Dermed var der lagt op til et spændende tredje sæt, men briterne tog sættet sikkert.

Danskerne virkede modløse og kunne ikke stille noget op i det afgørende sæt.

Mads Pieler Kolding tabte tidligere torsdag også sin herredouble i 1/8-finalen, og også her var det briter, der stod i vejen.

Kamilla Rytter Juhl er til gengæld stadig med, sammen med Christinna Pedersen er hun klar til at spille kvartfinale i damedouble fredag.