I det fynske folks tjeneste

Boe og Mogensen slår sig i VM-finalen

Til trods for et rødt kort til Carsten Mogensen i en dramatisk afslutning spillede herredoublen sig i finalen.

Danmarks tredjeseedede herredouble er klar til finalen ved VM i badminton. Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt over koreanerne Kim Ki Jung og Kim Sa Rang med 21-18 i tredje sæt.

Kampen endte som et stort drama, da Carsten Mogensen to bolde før afslutningen fik rødt kort af den kinesiske dommer. Det kostede et point og en mistet serv. Dommen virkede underlig, men danskerne, som førte 19-18 lod sig ikke påvirke.

Det gav de danske OL-sølvindere endnu en finaleplads ved en stor turnering.

Kampen blev afgjort på de berømte små marginaler. I første sæt missede danskerne to sætbolde, mens koreanerne vandt sættet på deres første. Andet sæt blev tæt, og tredje blev et af dem, hvor tilskuerne sad i åndeløs spænding.

Sætcifrene på 21-23, 21-18 og 21-18 siger alt om, at danskerne, og de to fremadstormende Kim Ki Jung og Kim Sa Rang på kun 22 og 23 år gav hinanden en tæt kamp.

Første sæt bød på masser af dueller, der fik publikum i Guangzhou til at holde vejret i benovelse. Koreanerne tog en tidlig føring på 8-4, men danskerne kom tilbage ved 10-10, og så var der ingen, der gav sig før danskerne missede lige før målstregen.

I virkeligheden var det kun en forsmag på det drama, som ventede.

Mathias Boe og Carsten Mogensen havde sætbold ved 20-19 og 21-20, men endte med at tabe sættet 21-23.

Andet sæt begyndte godt for danskerne. Boe og Mogensen kom foran 7-2, men fem point i træk til koreanerne skabte ny lighed, indtil danskerne igen kom foran med fire - 13-9. Det til trods for en diskussion med dommeren, hvor Mathias Boe ville have sved tørret væk fra banen.

Danskerne vandt sættet 21-18, og vi var i gang med endnu et drama med dansk deltagelse.

Fredag røg Jan Ø. Jørgensen ud efter tre uhyre tætte sæt i kvartfinalen, og tidligere lørdag led damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl samme skæbne i semifinalen. Damedoublen vinder dog bronze.

Mens andet sæt var præget af dansk initiativ, var de to rød-hvide spillere i defensiven i store dele af det tredje. Alligevel fulgtes parrene indtil danskerne trak fra på de allersidste bolde.

Finalen spilles søndag.