I det fynske folks tjeneste

Boe og Mogensen vinder danskeropgør

Mathias Boe og Carsten Mogensen styrer stadig herredoublen i dansk badminton. Dansk succes i doublerne.

Mathias Boe og Carsten Mogensen styrer stadig herredoublen i dansk badminton. Dansk succes i doublerne.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding bed fra sig, men det er stadig Mathias Boe og Carsten Mogensen, som styrer i herredouble.

VM-sølvvinderne fra i år og OL-sølvvinderne fra sidste år er videre til semifinalen i Super Serie-turneringen Japan Open i Tokyo efter sejr over det andet danske par i kvartfinalen i Tokyos Metropolitan Gymnasium.

Boe og Mogensen vandt 21-16 og 21-19 efter en kamp, som var tæt i andet sæt. Her fulgtes de to par ad hele vejen, men rutinen og skarpheden blev afgørende.

Mathias Boe og Carsten Mogensen er seedet som nummer to i turneringen, og de møder i semifinalen kineserne Hong Wei og Chai Biao, som er useedede.

Tidligere fredag spillede damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen sig også i semifinalen. De tredjeseedede danskere brugte 52 minutter på at besejre et kinesisk par i kvartfinalen med 21-19 og 23-21.

Christinna Pedersen får travlt i semifinalerne - som hun havde det med to kvartfinaler fredag. Sammen med Joachim Fischer spillede hun sig nemlig også fredag videre til semifinalen i mixeddouble.

Også her var Christinna Pedersen presset. Danskerne vandt første sæt med 21-10, men blev overrumplet i andet sæt, hvor Vita Marissa og Jordan Praveen vandt med 21-19.

Det chok kom danskerne sig dog over. Tredje sæt vandt Fischer og Pedersen igen med 21-10.

I semifinalen venter til gengæld det førsteseedede kinesiske par Xu Chen og Ma Jin.