Boe/Mogensen misser Super Series-finale efter tresætter

Mathias Boe og Carsten Mogensen taber for fjerde gang i træk til Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan.

Heller ikke i det fjerde indbyrdes møde lykkedes for den danske badminton-herredouble med fynske Mathias Boe og Carsten Mogensen at få skovlen under Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan fra Indonesien.

I lørdagens semifinale i Super Series-turneringen Malaysia Open tabte danskerne med 16-21, 21-18, 16-21.

Tætte dueller prægede kampens begyndelse, men en indonesisk pointstime fra 5-5 til 10-5 blev udslagsgivende i første sæt.

Danskerne formåede aldrig igen at få kontakt, og sættet var afgjort efter 17 minutter, da Carsten Mogensens opsamling endte i nettet.

I andet sæt fik danskerne en bedre åbning med føring på 3-0. Indoneserne kom hurtigt tilbage, men fem point på stribe fra 11-11 til 16-11 gav danskerne overtaget.

En indonesisk servefejl sikrede den danske sætsejr til 21-18 på den anden sætbold.

Det var samtidig første gang i de fire indbyrdes møder, at danskerne vandt et sæt mod indoneserne. Men mere blev det ikke til.

I det afgørende kom danskerne bagud 5-8, men kunne dog alligevel gå til sidebytte med en føring på 11-10.

Det skulle dog blive den sidste danske føring. Indoneserne var skarpest i afgørelsen, begik færrest fejl og kunne sikre sig sejren på den første matchbold.

Dermed er herresinglen Jan Ø. Jørgensen eneste danske islæt tilbage i turneringen. Han møder kineseren Lin Dan i semifinalen senere lørdag.