I det fynske folks tjeneste

Boligforbedringer for millioner i Vollsmose

Nye beboerhuse, bedre belysning og bedre legepladser. Det er nogle af de forbedringer, beboerne i Vollsmose kan se frem til. Odense Kommune vil afsætte 11,8 millioner kroner de næste fire år til at gøre Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken til bedre steder at bo.

-

Nye beboerhuse, bedre legepladser og mere belysning. Det er nogle af de forbedringer, beboerne i Vollsmose kan se frem til. Odense Kommune vil afsætte 11,8 millioner kroner de næste fire år til at gøre Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken til bedre steder at bo.


De unødvendige betonmure ved trapperne skal fjernes

Kvarterløft
I februar 2001 indgik kommunen og By- og Boligministeriet en aftale om kvarterløft i Vollsmose. Med den aftale fulgte 80 millioner kroner, og det er nogle af de penge, Miljø- og Trafikforvaltningen nu vil have udløst.

Det er parkerne ud mod Åsumvej, der skal forbedres i denne omgang. De omkring 1500 boliger er fra 1965-69 og betragtes generelt som tidssvarende. Derfor er det ikke selve boligerne, der skal ombygges. De bygninger, der har gavle ud mod parkeringspladserne, kan få altaner.

Desuden kommer der bl.a. nye indgangspartier, etablering af cykel- og barnevognsoverdækninger, renovering af kælderrum, forbedring af legepladser og man vil fjerne unødvendige betonmure ved trappeanlæg.

Øget tryghed
\"Formålet er skabe gennemsigtighed i omgivelserne og dermed øge trygheden i Vollsmose\", siger Søren Møller, rådmand for miljø og teknik.

Derfor lægges der stor vægt på at øge den udendørs belysning i området.

Det er også planen at etablere beboerhuse i hver af bebyggelserne. Det vil betyde væsentlig bedre forhold for, at beboerne kan dyrke deres fritidsinteresser og kulturelle aktiviteter.